Verschillen tussen vuurtafels en vuurschalen

Vuurtafel 

Een vuurtafel is een tafel waarin een gashaard is geplaatst. De gashaard is aangesloten op een propaanfles die onder de tafel verstopt zit in een veilige gasfleshouder.

vuurtafel

Voordelen

Het geeft meer sfeer en meer mogelijkheden dan een vuurschaal of vuurkorf. Ook heb je geen hout nodig waardoor je kosten en ongemak bespaart van rookontwikkeling en de verspreiding van as-en roetdeeltjes. Verder hebben vuurtafels veel mogelijkheden.

Er zijn allerlei extra’s te koop zoals een bijzettafel waar je eten en drinken kunt neerzetten en een rekje waar je op kunt barbecueën. Ook kun je vaak een afdekschaal erbij krijgen waardoor je van de vuurtafel een gewone tafel kunt maken. Je kunt een vuurtafel zelf customizen en op maat laten maken.

Vuurtafels kunnen voor horeca gelegenheden extra bezoekers trekken. Rokers kunnen namelijk comfortabel buiten staan, ook als het wat later en kouder is. Op terrassen blijven mensen ook langer zitten dankzij de vuurtafels.

Nadelen

Een nadeel van de vuurtafel is misschien dat je wel iets beter moet oppassen. Met vuur moet je natuurlijk altijd oppassen maar bij een vuurtafel lijkt het gevaar groter. Een tafel is in onze ogen namelijk een veilig meubel, maar door de combinatie met een haard moet je toch ineens oppassen. Hier staan we vaak niet bij stil en als een vuurtafel een open vuur heeft zien we al snel ongelukken gebeuren. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld een glazen wand om het vuur te plaatsen.

Verder is een nadeel dat je niet echt veel met de rest van de tafel kunt doen. Een oplossing hiervoor is om bijzettafels en andere accessoires erbij te bestellen om de tafel uit te breiden.

vuurschaal

Vuurschaal

Een vuurschaal is eigenlijk een vuurkorf maar heeft een andere vorm. Het is meestal gemaakt van gecoat staal en rond van vorm. Vaak staat het op poten en kan het gebruikt worden als barbecue of tafel. Om de vuurschaal te beschermen kun je er een afdekhoes over plaatsen.

Voordelen

Vuurschalen zijn een stuk goedkoper dan vuurtafels en tuinhaarden. Het is een goedkoop alternatief voor mensen met een laag budget die het toch lekker warm willen hebben in de tuin. Verder hoef je een vuurschaal niet te laten installeren zoals bij een vuurtafel of tuinhaard, waardoor je ook kosten en moeite bespaart. Een vuurschaal is tevens gemakkelijker te verplaatsen dan een vuurtafel en tuinhaard. Vuurschalen hebben een dichte bodem zodat as er niet uit kan vallen, zoals soms in een korf het geval is. Dit scheelt in het afval dat je aan het einde van de dag overhoudt. Vuurschalen zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar. De keuze is dus zeer groot en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Nadelen

Bij veel wind is het niet aan te raden om een vuurschaal buiten te zetten. De combinatie van het open vuur en een sterke wind kan namelijk zorgen voor overlast van rook en vonken. Het is ook niet aan te raden om een vuurschaal buiten in de tuin te zetten als de buren ook buiten zitten. Daarom zal je altijd goed moeten communiceren met de buren zodat zij geen last hebben van de rook. Tevens heb je natuurlijk steeds hout nodig die je bijvoorbeeld niet nodig hebt bij een vuurtafel.

Een vuurschaal is dus een simpel product voor een lage prijs, terwijl een vuurtafel een exclusiever product is dat bijvoorbeeld veel wordt gebruikt in de horeca. In deze gevallen is zijn vuurzuilen een goede optie. Denkt u er over na om een vuurtafel of vuurzuilen aan te schaffen?

 

Leave a Reply