Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen op maat bestellen

*UPDATE 2018*

Populaire raamdecoratie in 2018 in Nederland zijn rolgordijnen op maat. Rolgordijnen worden vooral verkocht doordat ze simpel maar effectief zijn. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen met een andere transparantie:

  • transparante rolgordijnen
  • licht doorlatende rolgordijnen
  • verduisterende rolgordijnen.

Transparante rolgordijnen
Deze rolgordijnen zijn geweven van een stof die vooral het licht filtert en een beetje de inkijk tegenhoudt. Ze worden het meest gebruikt in donkere kamers waar mensen gewoon iets ter decoratie voor het raam willen hangen. De lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen laten minder licht door.

Voordelen
Transparante rolgordijnen houden het felste zonlicht tegen terwijl u toch uitzicht blijft houden. Zo kunt u heerlijk naar buiten blijven kijken. U kunt deze rolgordijnen dus het best gebruiken voor ramen die uitkijken op een mooi uitzicht zoals een tuin, park of skyline. U maakt zo optimaal gebruik van het daglicht dat uw kamer binnenkomt. Lichtdoorlatende rolgordijnen en lichtdoorlatende vouwgordijnen filteren het licht, maar beperken ook de inkijk in de ruimte. De verduisterende rolgordijnen laten minder licht door.

Lichtdoorlatende rolgordijnen
Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen voor wat meer privacy dan de transparante rolgordijnen. Deze rolgordijnen laten het licht door, zodat u nog veel lichtinval in uw woning blijft houden, maar het felste zonlicht wordt tegengehouden.

Voordelen
Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen niet alleen voor meer privacy, ze zorgen er ook voor dat er minder warmte de kamer binnenkomt. Hoe donkerder de kleur, hoe minder warmte deze rolgordijnen doorlaten. Als u echt de warmte wilt tegenhouden kunt u het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn dus het meest geschikt voor donkere kamers waar u wat licht in wilt, maar u ook privacy wilt. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer, keuken of studeerkamer.

Verduisterende rolgordijnen
Verduisterende rolgordijnen zorgen ervoor dat zowel het licht, als het zicht geheel worden tegengehouden. Dit komt doordat de stof van deze rolgordijnen aan één kant een speciale coating heeft dat mee kleurt met de kleur van de stof. Om het verduisterende rolgordijn zoveel mogelijk licht te laten tegenhouden, kunt u het beste de rolgordijn naar achteren laten afrollen. De stof valt dan namelijk dicht tegen het raam aan waardoor u de meeste verduistering krijgt. Een mooi alternatief voor rolgordijnen zijn vouwgordijnen op maat.

Voordeel
Het voordeel van een verduisterend rolgordijn is dat het ook de warmte en kou van buiten geheel blokkeert. De verduisterende rolgordijn heeft dus een isolerende werking, waardoor u ook kunt besparen op uw energierekening.

Geschikte ruimtes
Slaapkamers zijn natuurlijk het meest geschikt voor verduisterende rolgordijnen. Het is namelijk heel belangrijk dat u in een donkere kamer slaapt.

Rolgordijnen op maat
U kunt zowel de transparante, lichtdoorlatende en de verduisterende rolgordijnen zelf op maat maken. U kunt dan de onderlat, buis en de stof inkorten. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om u dit werk te besparen en meteen de rolgordijnen op maat aangeleverd te krijgen. Wilt u rolgordijnen op maat? Kijk dan op: http://www.mijnraamdecoratie.nl

Comments are closed.